Fyn shui ВРАТИТЕ

0
2105

Врата според фън шуй е не просто врата към друго помещение в апартамента или къщата, тя е преградата, която задържа енергиите в дадена стая и съответно може да бъде причина да чувствате липсата на енергия, ако тя не е разположена правилно.

Никога не трябва да допускате две врати да стоят една срещу друга, особено когато едната е входната врата към целия апартамент.

Входната врата е предназначена за защита на дома. Това означава, че тя трябва да излъчва сила и сигурност и да бъде масивна и дебела и в никакъв случай стъклена. Входната врата трябва да е най-голямата от всички в жилището ви и да привлича най-голямо количество енергия Чи. Според фън шуй вратата трябва да се отваря навътре към дома, а не навън. Това помага на енергиите в дома да останат там, а не да го напускат.

В идеалния вариант вратата трябва да е максимално близо до стена или съседно жилище и да се отваря по посока на стената. В противен случай се получава едно затворено пространство, в което вашите гости изпитват липса на уют.

Както сме казвали и друг път, цветовете са от особено значение за привличането на един или друг вид енергия и това с пълна сила важи и за цвета, в който ще боядисате вратата. Ако вратата гледа на запад или на северозапад, което е зона със засилено присъствие на елемента метал, то най-добрият вариант е да я боядисате в бяло, златисто, сребристо. С жълто или кафяво можете да боядисате рамките на вратите. Ако вратата гледа изцяло на север, то тогава най-добрите варианти за цвят са синьо, черно, бяло или техните разновидности.

Ако вратата е разположена на североизток или югозапад, трябва да се доверите на жълтите и кафявите цветове, като можете да допуснете допълващи цветове като черно и оранжево. За врати с източно или югоизточно изложение цветовете са – зелено, черно, синьо, но в никакъв случай не и бяло.

Освен всички съвети за боядисване на вратите има и някои изисквания за символите, които можете да използвате.

Ако входната ви врата гледа на север, можете да използвате символите на водата, за да засилите очистващите свойства на енергията, а можете и да усилите свойствата на метала, за да подсигурите крепостта си и поддръжката й.

Ако входната врата гледа на изток или югоизток, можете да засилите символите на дървото –за да израснете и да се развиете, а както и символите на водата, за да се пречистите и обновите.

Ако входната врата гледа на юг, то символите на огъня ще ви придадат живот и бодрост на духа.

Ако входната врата излиза на югозапад и североизток, то символите на елемента земя ще акцентират върху стабилността на дома ви. В качеството на допълнителни елементи можете да използвате символите на елемента огън.

Ако входната врата гледа на запад или северозапад, вие можете да поставите символите на метала и така ще й придадете сила и здравина. Използвайте като допълнителни символи тези на елемента земя.

Следва на 2 март: Fyn shui ОГЛЕДАЛА

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име