Продукти: 12 зелеви листа, 250 едро смляна кайма, кафена чаша ориз, глава лук, 1 с.л. горчица, 1 скилидка чесън, магданоз, буркан от 450 г обелени домати, 4 с.л. олио, сол, пипер
Приготвяне: Сложете да се запържи нарязаният лук, добавете каймата и ориза, поръсете с подправките, сол и пипер и след 5 минути добавете 3 с.л. домати, разредени 1:1 с вода. Задушавайте 10 минути на бавен огън. Отделно попарете зелевите листа във вряла подсолена вода. Увийте в тях плънката и ги сложете да се пекат, поляти с домати, смесени с горчица, за 30 минути. Сервирайте с кисело мляко или сметана.
Виж рубриката “Рецепти на деня”