Този дом толкова се промени след ремонта, че се затруднихме когато трябваше да начертаем схемата. Замислям се, че домът е като любовта, винаги трябва да се намира време за промяна и така се поддържа огъня жив.

Хората гледат как от гарсониера да направат тристаен, а аз от тристаен обединих три помещения  и така вече дишам спокойно. Когато децата поеха по своите пътища се оказа, че многото стаи са по скоро проблем от колкото функционалност.

Жадувах за простор и реших да премахна част от стената на досегашната спалня, която беше стая на дъщеря ми. Уплаших се от праха и хаоса. За да скрия тръбите на парното се наложи да вдигна ниво със силно пресован стириопор и дебела замазка с арматурна мрежа, върху която налепих теракота. Майстор у дома влезе само за да направи кухненското обзавеждане, спалнята и за да се разбие стената. От там нататък с приятелите направихме останалото.

                             ПРЕДИ

 СЛЕД

Старият кухненски бюфет от времето на баба вече е забравил какъв му е бил началния цвят. Сега грее в бордо и сиво, но все още се бъркам и споменавам „ черния бюфет” от едно не толкова далечно минало.

Не се размина боядисването и на старата маса, а табуретките тапицирахме и сега са в тон . За да довърша с тази стая искам да спомена , че терасата сега също е част от обединеното пространство, където е и къта за готвене.

Барплот разделя трапезария и тераса. Цветята ни въпреки големия прах и дискомфорт се смилиха над нас и оживяха.

Затворихме втората врата на терасата към старата трапезария и там оформихме ниша в която сме наредили една част от цветята.

Предишната трапезария сега е кабинет. Щора „хармоника” решава отделянето когато гостите останат с преспиване.

Мокрото помещения, което превърнахме в малка кухня, смени своя облик с нова мебелировка. Освен това  се лиши от горната част на стената си и  тук е вторият барплот под буквата „ Г „ По този начин коридорът, тази толкова неизползваема площ сега е към обединеното пространство.

За осветително тяло избрахме перката на стария вентилатор.  В коридора  пред огледалото е  сандъкът, където татко съхраняваше книгите си. Старите куфари събрани вече не помня от къде след като претърпяха изпитанието да попаднат под бояджийската ни четка сега са  „ библиотека”.

ХОЛЪТ СЕ РАЗМИНА САМО С КОЗМЕТИЧНИ ПРОМЕНИ

Винаги съм си мечтала за гардеробна. След спорове и дискусии….вече имам такава от гипсокартон, декориран с тапет.

Поръчахме си спалня, като за нощни шкафчета избрах „ фалшиви” прозорци и за да не ги претрупвам с дреболии реших да не са големи.

Голям цирк беше със завесите. Знаех, че трябва да са различни, но не знаех точно как да изглеждат. Моя приятелка ме снабди с ластички за коса със цветя и завесата ни беше готова. Даже през смях споделям, че след всяко пране ще имаме нова , защото не знам къде ще поставя панделките следващия път.

Терасата към спалнята е винаги отрупана с цветя. И тук промените ги има. От права закачалка, пригодих място за сакъзчета, а желязното казанче за тоалетна побира всяка година различни цветни видове.

За по добра изолация, тъй като съм на последен етаж, облепих таваните с декоративни стириопорни плоскости.

Нещата не се случиха с много пари, а със смели мечти и добри приятели.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име