Салата „Цезар”

0
1322

Продукти: 1 накъсана маруля, 2 нарязани домата, 1 нарязана на резенчета краставица, 3 сварени яйца, по 2 с.л. винен оцет, лимонов сок и горчица, 1 с.л. готов сос по вкус, 1 нарязана скилидка чесън, 1 ч.л. захар, щипка млян черен пипер, 2 с.л. зехтин, шепа кубчета крутони, 1 с.л. настъргано сирене пармезан.

Приготвяне: Разрежете яйцата, извадете жълтъците им и запазете белтъците. Смесете марулите, доматите, нарязаните белтъци и краставицата. С миксер разбийте до гладко оцета, лимоновия сок, горчицата, соса, чесъна, захарта, черния пипер и яйчните жълтъци. Докато разбивате, постепенно добавяйте зехтин на тънка струя. Излейте соса върху салатата. Разбъркайте и поръсете с крутоните и пармезана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име