Жилището, което ви представяме е модерно, съвременно, функционално, изпълнено с най-новите технологии и материали използвани при оформянето на вътрешния интериор и обзавеждане и едновременно с това е заредено с артистизъм, творчество и въображение.

Намираме се в дома на младия художник Светлана Таскова  – ярък, топъл и енергичен, като самата нея.

Идея: Стандартната стъклената врата на ателието й е оцветена с витражни бои, като отделните мотиви са обточени с алуминиева лайсна, така тя наподобява истински витраж.

От години тя създава прекрасните си творби върху платно и папирус в които смесва различни техники, като вгражда богато многообразие от материали – текстил, метал, сребро, вълна, конци, хартия и други.

Огледалната стена в хола създава невероятен ефект – оптически удвоява пространството, като раздвижва и дообогатява играта на форми, светлина и цветове. На осветлението, което до голяма степен допринася за атмосферата в дома е отделено особено внимание. Изградение от гипс-картон окачени тавани на различна височина и с различни форми са обсипани с лунички и цветни луминисцентни тръби, които променят цветовете в помещението.

Усета си за перфектно изработване на детайлите и умелото и хармонично смесване на разнородни материали тя влага и при създаването на пространственото оформление на дома си и при направата на мебелите по поръчка.

Жилището и е етаж от кооперация, разгърнато върху 130 кв.м. При реконструкцията Светла приобщава терасата към кухнята и премахва стената между хола и кухнята. Така създава просторна дневна зона от 60 кв.м. оформена на кътове.

 

 

 

 

 

 

Идея: Вратата на дневната, която става ненужна след премахването на стената между кухнята и дневната не е зазидана, а е превърната в голям прозорец като приобщава и коридора към дневната зона. Освен това в този прозорец подобно на пластика е създаден импровизиран аквариум.

Eлегантен и многофункционален кухненски бокс изработен от МДФ, акрилни плоскости, алуминий и стъкло с кокетна трапезария в червено, черно и бяло, работен кът с артистичен стол скулптура в съседство с дневната с мека мебел с омекотени цветове в кафяво, цинобър и слонова кост с огледална стена. Направена, за да прикрие грешките и немарливата работа на наетите „майстори”, тя създава невероятен ефект – оптически удвоява пространството, като раздвижва и дообогатява играта на форми, светлина и цветове.

Стилните, изчистени мебели дават възможност да изпъкнат артистичните творби подредени в отделни кътове, като повечето от тях са дело на домакинята ни.

Цялостната концепция на жилището е простор изпълнен с ритъм , колорит и творчество, родени от ръцете на твореца и от душата на човека, решил да сътвори истински дом!

Цветовете и светлините в спалнята са омекотени и приглушени, за да предразположат към релакс и почивка.

Идея: От едно неволно, погрешно замахване с шпатулата върху новопоставената жълта боя се ражда идеята за търканата мазилка на двете стени в жълто и оранжево. За човек с въображение, грешките обикновено се превръщат в предизвикателство за създаване на още по-интересни решения. Рогозките са спуснати като естествени пана.

ИДЕИ: И в детската стая намесата на Светла може да се забележи навсякъде – пердетата са превърнати в пана, а рисуваните врати на осезаемо освежават старите мебели.

Както навсякъде н този дом, така и в детската стая изпъкнат картините и, кътчета с малки рисунки и композицията от речни камъни, дървени скулптури изработени от клони и корени на дървета, рисувани речни камъни.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име