Претапициран кухненски стол

Нужни са ви: един кухненски стол, карирана кърпа за съдове, памучен плат в бяло, конци за бродиране, вата за пълнеж, акрилен лак в бяло, бързосъхнещо лепило, шкурка, четка, ножица

Ето как се прави:

 1. Шлифовайте стола с шкурката. Почистете внимателно прахоляка и лакирайте в бяло. Препоръчваме ви да взимате по малко боя с четката и да нанесете два слоя. Оставете да изсъхне много добре.
 2. Изрежете от кърпата за съдове парче, голямо колкото седалката на стола, плюс 1 см за подгъв. Изрежете още едно парче със същата големина, но от памучния плат.
 3. Зашийте двете части лице с лице, като застъпите по 1 см. Оставете единия край незашит. Напълнете оттам калъфката с вата и зашийте и него.
 4. С останалото парче от кърпата тапицирайте облегалката на стола. Изрежете парче с подходящата големина, плюс 1 см за подгъв. Изпънете плата добре и го залепете със силно лепило.Тапицерията на стария стол и калъфката в тон с кърпата за съдове ще освежи кухнята приятно. 

   

   

   

  Кутии за обувки в каре

 5. Ето от какво се нуждаете:кутии за обувки по ваш избор, карирана кърпа за съдове, книговезко лепило, четка, ножица, молив

  Ето как се прави:

  1. Наложете капака върху кърпата и го очертайте. След това добавете по 2 см в краищата за подгъв. Изрежете парчето. Намажете капака с лепило, поставете го в средата на парчето плат и притиснете добре. Изтеглете към краищата, подгънете плата по стените и го залепете здраво отвътре.
  2. Кутията облепете по същия начин като капака. Ако не ви стигне плата, наложете втора кърпа и я застъпете внимателно с първата.Кърпите за съдове можем да използваме по най-различни начини. В случая с тях тапицирахме кутии за обувки и ги превърнахме в поставки за кухненски принадлежности и рецепти.Поставка за рулото с кухненска хартия

   Нужни са ви: дървена поставка за кухненско руло, хартиени салфетки с цветни мотиви, акрилна боя в бяло, лепило, ножица, четка

   Ето как се прави:

   1. Шлифовайте леко дървото, след това грундирайте поставката, боядисайте я в бяло и я оставете да изсъхне.
   2. Облепете страничните й части с хартиените салфетки. За целта изрежете четири парчета, отговарящи на формата на стените, плюс 2 см за подгъв. Започнете отвътре и изтегляйте внимателно салфетките навън. Като стигнете до ръба, подгънете леко и спрете. След това облепете и отвън. Изрежете излишното количество хартия.
   3. Задната стена се облепя по същия начин. Единствената разлика е, че ви трябват по-големи парчета. Облепете задължително и кантовете. Съвет: по желание можете да монтирате нови кукички под рулото (вж. снимката).

   Облепете кухненските поставки с красиви салфетки, за да ви радват още        повече.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име