Отзовавам се на поканата на млада, креативно настроена жена. Тя е изкушена от творчеството и по-специално от дизайна на ръчно изработени абажури. Тъй като те присъстват в интериора на нейния дом, забелязах че в основата на нейните идеи стои флоралната тематика. Впрочем цветята имат специално и важно място в това жилище. Името на младата авторка е Сабина Тодорова.

Апартаментът е претърпял известни реконструкции, от които са спечелили пространствата. Всяко помещение има собствена визия. Различната представа за интериор се изразява в това, че тук отсъства дневна във вида, в който я познаваме. Това модернистично решение е довело до обособяването на красива кухня, елегантна трапезария, която служи и като дневна и две самостоятелни спални. Върху голия тъмен под белите кухненски мебели изпъкват безапелацонно.

Черните елементи в дизайна на шкафовете са елегантен акцент в стилизирания кухненски интериор. Длъжна съм да изразя възхищението си от трапезарията, тъй като именно тук чувството за естетика на домакинята е най-силно подчертано.

С помощта на красива бяла маса и цветна композиция от лалета тя е постигнала изчистена елегантност, далеч от всяко клише. Нишата в стената срещу масата е декорирана впечатляващо умело.

Двете спални се различават демонстративно една от друга.  В едната е заложено на дръзкия контраст между тапета над леглото и покривката с флорална орнаментика. Над всичко това виси авторския абажур на стопанката. Другата спалня има класически и много уютен интериор. Тук двата основни цвята са сиво и бяло. Изключително модерна и стилна комбинация. Виждаме тапети в два сиви нюанса, легло в сиво и бяло и тъмни мебели. По някакъв изненадващ начин уюта идва от вълнуващата картина върху скрина.

Със сигурност жилището, което посетихме притежава особен дух. Предполагам, че това се дължи на идеите вложени в него. Според мен младата жена, създала този интериор има с какво да ни изненада в бъдеще, защото идеите са най-ценното нещо, което имаме.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име