Въздухът беше изпълнен с изобилие на висока влажност и обгръщаща жега. Облаците докосваха върховете на преплитащата се зеленина и се оглеждаха в кристалната вода на Индийския океан.

  Океанът с безбройните островчета е точно срещу терасата

Джунглата подмамваше погледа ми и ме подканяше да напусна страховете си и да потъна в екзотиката. Тайландският остров Пукет, не случайно е наречен „ тропически рай”.

През 2004 година, земетресението и последвалото цунами са се опитали да погълнат най-големия остров, но хората се оказваха по – силни от яростта на природата. Тези мили и усмихнати жители, които невъзмутимо се промушват, яхнали моторчетата си и въпреки интензивното движение, не видях агресия в ничий поглед. Тези, чиито гласове звучат като песен. Тези, които безкрайно обичат страната си и Буда, отново изграждат своя още по –  красив свят от тинята на потопа.

Цялата стена към верандата е стъкло, разбираемо, защо, щом отправих поглед в далечината. Тук не усещаш как часовете се изнизват, загледан в откриващите се гледки.

Грег, тихо разказваше за ваканцията през 2015 година, когато усеща, че Тайланд е място, където иска да има нещо свое. Като инвеститор, той размисля върху предложението за възвръщаемост от 7 % за първите четири години и потенциала накланя везната към покупка. Купува на „зелено„ , в центъра на Ката, но в тиха уличка с вълшебен изглед. За една година, получава дом, в чиято сграда има басейн, джакузи и фитнес. Плаща такса за поддръжка, а аз имах възможността да наблюдавам как две жени три дни търкаха търпеливо, камъчетата на сухата река край басейна. Апартаментът получава почти обзаведен, според стандартите на строителната компания.

  

  Отвореното пространство на дневната е логично и просторно решено. Избират италиански мебели и завеси, чието качество и стил не подлагат на съмнение. Особено впечатляващи са столовете/ които се оказа, че не са италиански/, но са атрактивни и екзотична с халка на облегалката. Меката мебел в хола е естествена кожа в другия любим цвят на Грег, графитно черно. Масите, ниски, оригинални и модерни с геометрични форми.

  Кухнята е била готова и оборудвана с техника от първа значимост. Белите гланцирани плоскости покриват очакванията на Грег. Бялото, цветът на щастието, бялата пяна по вълните и бялата светлина в небето, това е бялото за нашия приятел и домакин

Две просторни спални, гарантират добър сън и релакс. В едната се е настанил опушен облак, а в другата две търкулнати възглавници – пури в тютюнева гама, налагат присъствие. Гардеробите са с огледални, плъзгащи врати и вградено осветление.

Валентина е докоснала с вълшебна пръчка, всяко кътче, за да витае настроение. Вази с цветя, свещи, купи с бонбони, и естествено екзотични плодове. Ухаещи мазила и сапуни в банята и това премерено удобство. Тук климатиците са жизнено необходими и са дискретно инсталирани в стени и тавани.

 Ако някой преди десет години ми беше казал, че ще имам дом в Тайланд, сподели Грег, бих се усмихнал. Далечен континент, различен климат, неизвестности…., но всичко се нарежда като магически пъзел. Сега Тайланд е за мен страната с всекдневните си предизвикателства и екзотика.

Валя и Грег

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име