SONY DSC

Апартаментът на семейство Анна и Димитър Андонови е стандартен, с балкони, които може да се усвоят и тъй като преустройството трябва да е професионално направено, двамата решават да се обърнат към специалист. Дизайнерката Галина Гергинова поема нещата в свои ръце. Изискванията на собствениците са простраството да е изчистено, без излишни чупки, правоъгълно.

Най-голямото преустройство е в общото помещение, обединило функциите на хол, трапезария, кабинет и кухня, получени от предишната кухня и спалня като е избита една стена. Характерно е решението в черно и бяло, подчертано от опънатия таван, огледален на пода с черно-белите плочки. Отраженията увеличават визуално обема, а гланцираният под е в диалог с черно-бялата гама и гланца на кухненското обзавеждане. Всичко е изработено по авторски проект на дизайнерката Галина Гергинова.

За контраст стените на кухнята са в бял латекс. В къта, където се приготвят семейните обеди и вечери, освен черно-бялата гама присъства и инокс в електроуредите – хладилникът, фурната, котлоните и абсорбаторът.

Ъгълът с бюрото и компютъра е поставен в най-светлата част на помещението, в отвоюваното пространство от бившия балкон.

Единственото цветно петно в интериора се внася от сменящото се осветление на двете ниши, изградени в подпорната колона. Те внасят оживление в иначе категоричната контрастна тема, сякаш за да напомнят, че животът никога не е черно-бял. Понякога дните се нижат дъждовно сиви. Друг път избухват в огнени окраски, когато ни обхване буйна радост от неочаквана победа. Трети път са теменужено сини като тиха вечер под Витоша. Или зелени като напъпила пролетна надежда…

Големите прозорци, все още незасенчени с пердета или щори, позволяват природата да влезе необезпокоявана в дома, да зареди с настроение – според сезона – и да внесе нещо скандинавско в дома.

Същата стилистика – като клавиши на пиано – откриваме и в коридора. Плочките са черно – бели, стените – сиви, вратите – масивни, производство на велинградска фирма.

В детската стая, тъй като в нея ще живеят момиче и момче, е функционална, обзаведена с минимално количество мебели, решена в два цвята – синьо и жълто. Откриваме ги съчетани в гардероба, по стените, осветителните тела. Леглото е двуетажно, за да има повече простор за игра. Засега тук е царството на баткото, защото младата госпожица обитава стаята на мама и татко.

Родителската спалня е в успокояващата кафяво-бежова гама с нежни прозрачни завеси и кувертюра от сатен. От нея струи необходимата отморяваща и релаксираща атмосфера.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име