Затвореният жилищен комплекс  „Преслав” изглежда като нещо, родено от мечтите, но всъщност е напълно реален и се намира в полите на Витоша. Отиваме на гости на млада дама, собственичка на апартамент в комплекса.

Екстериорът на сградата, в която се намира жилището, представлява модерна, ниска постройка с големи балкони и раздвижени форми. Апартаментът на нашата домакиня е на първия етаж. Жилището е в пълна хармония с външния вид на кооперацията. Разполага с дневна, трапезария, кухня, една спалня и елегантна баня.

Интериорът е решен в розово-лилавата гама. Основният стил е модерен, с елементи на „Рококо”. Стените в дневната са боядисани в розово. Със същия цвят са и специално изработените мебели, нюанс пепел от роза.

Дамаската на канапетата е от коприна, както и възглавничките. Краката на холната маса, завесите на прозореца и кристалните лампиони силно наподобяват ренесансовия френски стил. Аксесоарите в това помещение са разположени върху раздвижени дървени сткелажи. Те са много изящни и са подредени без никаква претрупаност. Подът е от светъл ламинат, върху който виждаме модерни килими, в пълна хармония с мебелите.

Трапезарията е в същия стил.  На фона на бледолилавата стена са подредени няколко екзотични растения, както и едно пано. Виждаме също окачен таван с кристален лампион и това прави облика на това помещение напълно завършен.

  Кухнята е обособена с мини барплот, който се крепи с дървена колона и е в стила на цялостния интериор. За кухненските мебели е избран белият цвят с тъмнорозови акценти. Като цяло тук цари минималистичен стил с добре балансирани детайли.

Спалнята е в три основни цвята. Стените са наситено розови, а мебелите са в много светлолилав нюанс с бели елементи. Удобно легло, модерен гардероб с огромни огледала и кокетни нощни шкафчета. На пода са разположени малки пухкави килими. Визията на тази спалня е изцяло дамска.

Банята е изключително елегантна. Тук също е заложено на комбинацията от цветове и ефектът от това е поразително красив. Лилаво и зелено са съчетани умело и стилно.

Напускаме този жилищен оазис с желанието един ден безличните бетонни блокове да изчезнат и на тяхно място да се появят подобни красиви места за живеене.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име