БИБЛИОТЕКА ОТ МАКАРА

0
3615

Обичам да чета. Голяма част от джобните ми пари отиват за книги и речници. Имам повече книги отколкото място в стаята, а вече дори съм си набелязала заглавия, които да взема със следващата „заплата“. И какво да правя? Да взема да ги хвърля ли? Няма шанс, просто ще направя място за още! Ето една прекрасна идея за малка библиотека, използвайки стара макара и въображение.

 

Ще имате нужда от кабелна макара, дървени дюбели, въртящи се колела, лепило за дърво, трион, рулетка за мерене, боя, бормашина и болтове. Готови сме да започнем.

На първо място трябва да боядисате макарата и дюбелите, които ще играят ролята на разделители. В показания пример е използвана бяла боя, като са нанесени само два слоя, за да се придаде красив ретро износен поглед.

След като боята изсъхне, обърнете макарата и поставете, с помощта на бормашина, три или четири въртящи се колела за по-голяма стабилност.

След това измерете разстоянието между горната и долната повърхност на макарата. Това ще бъде дължината на вашите преградни гредички. Използвайки триона, изрежете 5 или 6 такива – можете дори да използвате изсъхнали клони, или пък стари летви.

Тук ще ви послужи лепилото, за да закрепите гредичките към макарата. Поставете ги на около 30 см една от друга и задръжте докато лепилото изсъхне. Ако ги изрежете в правилния размер, не би трябвало да има нужда дори да ги придържате. Би трябвало да стоят неподвижни от само себе си. Възможно е макарата да има дефекти или дупчици по главната си повърхност. Най-лесният и практичен начин да ги прикриете е с красива малка покривка.

Сега изкарайте всички книги, напъхани в кашони, събиращи прах и ги подредете на чисто – в новата си библиотека. Тя не е луксозна, но е уютна и определено ще ви накара да се усмихнете!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име