Според фън шуй огледалата в къщата са много мощен енергиен източник. Чрез тях можем да променяме посоката на енергийните потоци или техния заряд. В този брой ще ви представим няколко основни правила за това как да се възползвате от отражението на красивото огледало на стената.

Едно от основните схващания на древната китайска философия е, че огледалата са „магически предмети“, които улесняват проникването на негативните енергии в стаята. Това е и една от причините фън шуй да не допуска в спалнята огледала срещу леглото. Огледалата са тънка материална врата към други светове и през тях могат да проникнат нежелани посетители, което води до неспокоен сън. Докато спи, човек е най-уязвим и се поддава на вредни влияния и отрицателни енергийни потоци. И все пак, една спалня не може да мине без огледало, затова можете да го сложите от вътрешната страна на гардероба или близо до шкаф, така че да не виждате отражението си в него, докато сте в леглото.

Огледалата разширяват добре пространството, затова са незаменими в малки и тесни стаи. Те удвояват всичко, което се отразява в тях, затова сложете скъпи и луксозни предмети или картини непосредствено срещу огледалото.То може да бъде жива картина, ако в него се отразява красив пейзаж от екстериора.

Никога не трябва да поставяте огледало срещу входната врата. Според фън шуй така то ще отразява енергийните потоци преди те да са постъпили в дома ви. Срещайки още в началото на своя път отразяваща повърхност, тази енергия се връща обратно и не успява да се разпространи из целия дом. Това може да доведе до умора, неуспех, проблеми, защото в дома има енергиен дефицит. Счупени или пукнати стъкла и огледала трябва да се сменят веднага. Огледала от парчета са нежелателни. Те раздробяват отражението и разрушават енергията. Това важи с пълна сила и за модерните в момента пана от различни парчета огледала, които се слагат в рамка и се считат за много атрактивни.

Не е препоръчително използването на стари огледала в нов дом. Те носят със себе си отминали спомени и енергии и пречат да стартирате новото начало, към което предполага новият дом.

Доброто огледало има такъв размер, че човек може да се огледа в цял ръст и даже остава малко място над главата (това е потенциал за растеж).

А огледалце в джоба или в дамската чанта е добре дошло. Поставено е с отразяващата повърхност навън. То може да отрази лошите мисли и намерения, насочени към нас.

С помощта на огледало можете да коригирате и някои „дефекти“ на западното строителство, които излизат извън правилата на фън шуй. Ако вратата на банята и вратата на спалнята ви са една срещу друга, можете да сложите едно огледало над вратата на банята, така че то да връща обратно в спалнята енергията, без тя да изтича като през отворена врата. Същото можете да сторите, когато имате съмнение, че в някоя част на дома ви енергията не е много положителна. Поставено огледало срещу прозореца ще елеминира влизащото напрежение и вредни влияния отвън. Когато купите ново огледало, вече можете да прецените и кое ще бъде най-подходящото място за него в дома ви.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име