Прегърнете дома си с изкусен коледен декор от украшения и венци. От възхитителен текстил и от солено, декорирано тесто, превърнато във фини орнаменти. 

ОТКРОВЕНА И ЛЕСНА, ЗИМНА ДЕКОРАЦИЯ

Обърнете внимание: Това са две самостоятелни умения в едно!  Звездите от дървени мъниста не само изглеждат красиво, но и създават идеална хармония с „дърво от жълъди“, което съвсем точно изразява настроението на зимните месеци.

Направете звезди от дървени мъниста : Начертайте на хартия звезда. Направете контур в единия край на парче сребърна тел. Нанижете мъниста върху тел и огънете по формата.

Направете дървото от жълъдова клонка: Боядисайте ядките с бяла боя. Шапчиците оставете в природния им вид.  Използвайте шпула канап за ваза и композирайте масата.

ЦИТРУСОВИ ГИРЛЯНДИ

Ще ви трябват портокали, два листа пергаментова хартия, бисквитки, канап, декоративни куки и шишче или нокти.

  1. Загрейте фурната до 100 ° – 120 °
  2. Нарежете портокалите напречно на филийки от не по-малко от половин сантиметър, но не и много повече. 4 портокала правят гирлянд от около 2 м.
  3. Изсушете портокаловите филии с хартиени кърпи и ги поставете върху листчета пергаментова хартия в един слой.
  4. Печете за около 3 часа или докато изсъхне. (За да сте сигурни, че филийките изсъхнат плоски, обърнете ги в средната маркировка.) Извадете от фурната.
  5. С помощта на шишче или гвоздей, прободете два отвора в горната част на всеки портокалов резен.
  6. Прекарайте канап през всяка дупка, като равномерно разположите портокалите върху гирлянда. Завържете всеки край с контур и окачете с куки.

КОЛЕДНИ ГИРЛЯНДИ ОТ ФИЛТРИ ЗА ШВАРЦ КАФЕ

Първо, поставете 12 разрошени филтри за кафе, като произволно смесите белите и кафявите филтри, и подредете центъра. Пробийте дупка близо до центъра на всяка купчина с малък пирон.

След това отрежете парче канап, което е поне лакът по-дълго от желаната дължина на гирляндата и закрепете единия му край. Нанизвайте всеки грозд и фиксирайте с възли. Продължете да връзвате възли и да добавяте гроздове, докато нанижете всички.

Накрая, скройте филтрите с пръсти, за да трансформирате всеки стек в пълноценен помпон.

КОЛЕДНИТЕ ЗВЕЗДИ НА ДОМАШНИЯ МАЙСТОР

Източник: Country Living

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име