Домакините ми са младо семейство с две малки деца.

Жилището им от 76кв.м. е било двустайно с просторен хол, голама кухня с кът за хранене, спалня, дълъг, минаващ почти по цялото продължение на апартамента вътрешен коридор и няколко сервизни помещения.

Липсата на детска стая е било гол ямо неудобство за всички, затова решават да го преустроят в тристайно.

Обръщат се към добър архитект, който чрез максимално усвояване на неизползваемото пространство и промяна на функциите на съществуващите помещения, да създаде допълнително детска стая с още една баня и едновременно с това да запази усещането за свобода, светлина и простор.

Изготвят се няколко различни проекта, които отговарят на поставените условия. Собствениците единодушно се спират на този, тъй като максимално покрива и дори надгражда желанията, вкусовете и предпочитанията им.

Проектът наистина впечатлява с иновативни решения, модерен максимализъм, оригинални акценти, просторни пространства и неусетно сливане с околната среда.

За осъществаването му се е наложило разрушаването на почти всички, вътрешни стени.

 

 

Оформени са две зони, дневна – в която попадаш директно от входната врата, обособена в три самостоятелни къта – хол, трапезария и кухненски бокс, които при нужда могат да бъдат отделени чрез подвижните, стъклени врати на релси, без да се нарушава пространството.

Нощната зона е изолирана във вътрешната част на жилище чрез красивата полукръгла стена, изградена от стъклени плочки, която освен това оформя къта за хранене, създава неповторим акцент в дома и внася ефирност във вътрешния коридор.

Там са създадени две неголеми стаи – спалня и детска, а  останалата част от площта е използвана за сервизните помещения –две бани, килер, дрешник и огромен вграден гардероб, което е позволило стаите да бъдат освобовени от излишна мебелировка.

Тоналната концепция е единна и обединяваща. Цветовете са светли и нежни. Стените са изцяло в бяло, като на места в отделните кътове са създадени цветни пана от декоративни тухли и венецианска мазилка, за да ги подчертаят и засилят атмосферата им.

Подовото пространство, решено в светлосив ламинат допринася за оптическото му разширяване.

Мебелите, изработени по поръчка в графични пана са в свежи, топли цветове, за да заредят с колорит и внесат радост и настроение.

Перфектен профисионализъм, артистични решения и максимална функционалност откриваме във всеки един от кътовете.

Входът към терасата е изцяло остъклен, като прави прехода плавен и обединен с околната среда.

Директно от входната врата попадаме в дневната зона

Красива, олекотена библиотека, изработена от гипскартон. Стъклените врати на релси, разположени по цалата дължина, отделят при нужда трапезарията и кухненския бокс.

Входът на нощната зона, ефирно осветен от лъчите, преминаващи през стъклените тухлички.

Предверието на терасата, решено като контрапункт на модерния минимализъм. Това е уютно местенце за отдих на въздух, създадено на голямата тераса към дневната.

 

 

 

Най-добрия избор за тесни и малки помещения са вратите на релси – към спалнятя и към дрешника. Телевизорът е прикрепен със скоби към стената.

Банята в родителската спалня е изградена в самата стая, като е повдигната на едно по-високо ниво, за да раздвижи и насити атмосферата, а пространството под нея е оползотворено за допълнителни шкафчет.

 

 

Вратите на душ кабината се прибират и не  заемат пространство.

 

Входът от терасата към спалнятя е елегантно оформен с три стъпала и вграден цветарник, облицовани с теракот.

Изключително удачно решение за детската стая – двете вградени легла и парапета под прозореца, превърнат в малък диван,освобождава помещението.

На насрещната стена също е монтирана падаща спалня

         

За да се раздвижи и разчупи атмосферата в другата баня, която е дълга и тясна, е изградено второ ефектно ниво, облицовано с мозайка.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име