Няма как да не се спреш, за да се полюбуваш на стилните архитектурни и дизайнерски решения и красотата на изчистената линия , която излъчва къщата на Лейла и Иван Димитрови   Разположена централно върху двор от 500 кв.м. с красиво оформена морава, тя заема 300 кв.м. разгърната площ върху три етажа – единия от които приземен.

Къщата е с два входа от изток и от запад, градината също има два входа от север и от юг. С разчупените и красиви решения всяка една от страните на къщата би могла да бъде нейно лице

Върху дворното стълбище, оформено като голяма разлята вълна, което плавно преминава в зеленото пространство  е подреден градинския кът за кафе.

Уникалността на тази къща е в хармонията на модерен дизайн с подбрани италиански мебели от най-висок клас и атрактивно раздвижената архитектура. Наблегнато е на перфектното аранжиране на мебелите, които не само създават всички съвременни удобства и допринасят за максималната функционалност на дома, но участват в цялостното графично оформление.

Централно е разположена кръгла камина, която е изработена като масивна колона, раздвижваща хоризонталите и вертикалите и обособяваща отделните кътове

Комбинацията от овални форми и прави линии създава атмосфера на мекота , допълнително подсилена от нежните и топли нюанси ползвани при оцветяването на стените и таваните, създаващи ненатрапчив семпъл и елегантен фон, на които изпъкват красивите решения при подреждането на отделните кътове.

Основен акцент, който се явява като контрапункт на общата тоналност е култовия ярко червен фотьойл на италианския дизайнер Гаетано Пеше от серията Up. Освен че е едно ярко артистично решение, той отделя кухненския кът и трапезарията, изпълнени в бледо бежово и венге от където лъха класическа елегантност и двата дневни къта – за гледане на телевизия и кът с мека мебел за отмора в нежната бяло-бежова гама.

На първия етаж е разположен кабинет с голяма библиотека решен в същата  гама венге и бежово, като се акцентира на стъпаловидно раздвижените червени пердета с красива гледка на прозорците.

   Естественият дъбов паркет се извива  в елегантна стълба, която ни отвежда на втория етаж където е оформена красива тераса с изглед към централния вход на жилището

Родителската спалня е решена в пепел от роза и венге, изключително изчистена от мебели, изпълнена с огромно огледало отразяващо ефирното, романтично перде.

Непосредствено до спалнята на родителите е голямата баня с джакузи в елегантно бежово-кафяво, кристално огледало и безброй дискретни светлини идващи от разчупения таван.

Спалнята на дъщеря им и малката им внучка са във весели, наситени розови нюанси. Атмосферата на хармония се допълва от множеството осветителни тела разположени по мебелите, стените и таваните.

За удобство на домакините е отделена гардеробна стая, където всички врати на гардеробите са покрити с огромни огледала, за да не остане незабелязан и най-малкия детайл в тоалета

Цялостната концепция на жилището е елегантна линия, уникално излъчване и простор на пространството. Всяко кътче е изпипано до най-малкия детайл.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име