Типичното за тази къща е индивидуализмът на решенията. Още отвън те грабва нейната раpдвиженост и многоцветност. Доста пъстро е разпределено и пространството в нея. От входа попадаш във всекидневна. Там, където в повечето къщи е антрето, тук е оформен кръг и около центъра му са разгърнати кухнята с трапезарията, холът и подходите към останалите пространства в двете нива. В цялото пространство живее и една неповторима градина. Тя е наситена не само с хоризонтални, но и силно изчистени вертикални решения. Тук цветята не са просто част от обзавеждането, а сякаш са се срастнали с отделните кътове на двора и интериора.

В салона на къщата по един невероятно ефектен начин, подобно на салон, е завъртяна всекидневната. В това пространство е и антрето и хола и кухнята с трапезарията. Едновременно с това то е преходно към вътрешността на къщата и стълбите към второто ниво.

Големият кръг на пода е подчертан с цветно пано в същата форма. Така оформеният център не само  подсилва зрителния ефект но и осмисля разгърнатото организиране на една цяла всекидневна около него, която на практика започва от входната врата.

В посоката към камината е ориентирана трапезарията с кухнята.

В обратната посока на централното пано е  кътът с телевизора и меката мебел.

Напред срещу камината са вътрешните помещения и стълбите към горния етаж.

Кухнята и трапезарията са разположени геобразно спрямо центъра на всекидневната.

Кабинетът не е голям и е обособен отделно от всекидневната.

Тук е намерено място за домашния параклис, а стените са отрупани със снимки на мили на семейството хора

Самото стълбище позволява на него да се развие една вертикална домашна градина.

В горната част на стълбището вертикалната градина внушително е разгърната от бегонии, фикус, бамук и извисяващото се каучуково дърво.

Вестибюлът е в слънчево жълто и наситен оранж, цветове които са превърнати в стил не само за фасадата но и за цялостното обзавеждане на този дом.

Спалните са стилизирани с тъмно дърво. Преобладава цветът на мляко с кафе, който прелива в пердета с ярки рози. Отваряйки сутрин очи, спящият попада в цветна градина

Банята е толкова просторна, че спокойно може да се определи и като Спа център.

И накрая една от любимите рецепти на дома е Шопски зелник. Опитахме го. Страхотен е и никак не е трудно да го направите:

Продукти: 1 връзка зелен лук, гьозум, коприва, лопуш, спанак, каквото имате или смес от зелено.

Зеленията се бланшира, лукът се задушава и щом поизстине му се добавя сирене и яйца в количеството по избор. Оригиналът на рецептата е с точени кори, но може и с готови.

Върху първия лист надиплен в тавата, но с краища висящи извън нея се слага цялата плънка по средата, която се покрива с друг лист. Оформя се бохчичка. Отделно си разбъркваме яйца и сирене и на всеки останал лист разпределяме от плънката и завиваме на масур. Всяко руло увиваме около бохчичката със зелена плънка.

Като финална шриха, висящите от тавата краища на основния лист прегъваме с притискане като плисета. Ръси се олио. Правят се няколко дупки за да може плънката да диша и се пече на 200 градуса до зачервяване.

            Да ви е сладко!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име