Това е  уникална къща в едно малко село по Искърското дефиле. Красива къща, заобиколена от невероятна природа. Екстериорът представлява  разчупена постройка на две нива, боядисана в прелестно жълто.

Огромна закрита тераса обхваща от две страни къщата. Тя буквално е потънала в        цветя. Растенията са от всякакъв вид – пълзящи, висящи, кактуси и много други.          Това разнообразие от цветя прави терасата екзотично място. Освен цветята виждаме столове тип шезлонг с раирана тапицерия.

Самата къща се състои от два етажа и мансарда. На първия етаж има няколко помещения, като най-голямото включва  дневна, трапезария и кухня.

Интериорът е в подчертан ретро стил , а атмосферата – романтична. В трапезарията,  виждаме  масивна дървена маса и столове, старинен бюфет и два малки скрина. Всичко е много стилно и изчистено. Кухнята има далеч по-модерна визия, но и тук преобладаващо е   естественото дърво, а изключение правят единствено уредите със сребриста повърхност. Красив детайл са червената стойка за ножове и многобройните сувенири върху  хладилника.

В дневната ще започна от прозорците, които заемат цялата стена на помещението и разкриват невероятна   гледка към терасата и двора. Дневната е подредена с няколко масивни фотьойла и канапе. Тапицерията е в два цвята – сиво и зелено. Масичката е оригинална, а плотът е изработен от испанска керамика.  Най-впечатляващата мебел тук е нисък дървен шкаф,  върху вратите на който са резбовани всички зодиакални знаци.

Между дневната и трапезарията е изградена камина, която отоплява това просторно помещение.

На първия етаж има две по-малки дневни, които са стаи за гости. Те се различават от основната дневна по своите размери и цветове. Едната е в зелена гама, а другата в жълта. Мебелите тук са старинни и масивни.  Вита мраморна стълба води от дневната към спалните  на втория етаж.

Спалнята на домакинята е огромна бяла стая с неправилна геометрична форма. По-голяма част от пространството заема леглото, покрито с кожи от екзотични животни. Освен леглоно виждаме голям скрин, вписващ се в общата стилистика на къщата. Интериорът в спалнята създава усещане за сигурност и топлина. Всички осветителни тела са изработени от домакинята от морски раковини и въжета. Освен оригинални, те са и неповторимо красиви. Колекцията от раковини, морски звезди и таралежи е разпръсната из цялата къща. Крехките морски съкровища  омекотяват като цяло тежкия и солиден интериор. На стената в спалнята е разположено пано от рибарска мрежа и причудливи черупки. Естетиката е много вълнуваща.

Мансардният етаж е най-интересното място в този дом. Той е хранилище на нейните съкровища. Нашата домакиня е колекционерка на играчки и морски раковини. Тук те са намерили пространство, за да покажат красотата си. Дървен пън с причудливи форми крепи купа, пълна с морски звезди, таралежи и охльови с най-различни цветове. Приказният интериор завършва с артистично подредени плюшени играчки върху дивана, мебелите и пода. Прилича на декор от филм, но е истинско.

Тази къща е създадена с много любов и въображение. Тя е мястото, където нейната собственичка преживява най-романтичните мигове от живота си и си почива от делничните ангажименти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име