„Човек е това, с което се храни”

Тази мисъл довежда до заключение, че растенията освен за храна, служат и за лечение. Наред с предписаните лекарства, лекарите  съветват и какво да консумираме докато боледуваме. А ние съветваме: „Консумирайте тези храни преди лекарствата”

При анемия – кайсии, авокадо, диня, патладжан, грозде, пъпеши, ягоди, къпини, смокини, тикви, картофи, боровинки, цариградско грозде, моркови,

водорасли, лешници, цвекло, черница, спанак, чай, ябълки.

За намаляване на апетита – дюля, анасон, портокал, грозде, череши, горчица, нар, грейпфрут, круши,

къпини, ягоди, зеле, картофи, лимон, лук, лют червен пипер, малина, мандарина, портокал, моркови, овес, праскови, магданоз, репички, ряпа, целина, сливи, касис, копър, хрян, цикория, чесън, ябълки.

Артрит  – боровинки, пъпеши, ягоди, зеле, дрян, коприва, лимон, лук, зърнастец, овес, орехи, репи, целина, сливи, касис, зелен фасул, хрян, боровинки, чесън, ябълки.

Диабет – киви, грах, гъби, ягоди, дафинови листа, овесени ядки, салати, сокове от круши, картофи, зеле, череши, малини, боровинки.
кимион, копър.

Импотентност – зеле, градински чай, лук, орехи, праскови, магданоз, домати, ряпа, цвекло, целина, тиквени семки.

Кашлица и настинки – кайсии, анасон, грозде, череши, нар, елда, круши, смокини, боровинки, лук, малини, мандарини, бадеми, моркови, краставици, репички, касис, кимион, копър, чесън.

Затлъстяване – боровинки, къпини, моркови, краставици, маруля, ябълки.
Раздразнителност, безсъние, тревога диня, червена боровинка, зеле, лимон, бадеми, ряпа, маруля, копър.

Сърдечна недостатъчност – грозде, елда, ягоди, червена боровинка, смокини, картофи, бадеми, моркови, зеле, овес, праскови, магданоз, чесън, копър, ябълки.

Гадене, повръщане – дюли, лимон, малина, мандарина, праскова, червено френско грозде.

За предпочитане е всичко да се консумира сурово. Напоследък учените изказват мнение, че суровоядството (особено за растителните храни) е чудесно лекарство при редица заболявания. А твърдението, че суровата храна е  тежка храна, отдавна е под въпрос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име