ПЕЙКА ПОД ДЪРВОТО

0
4568

Завъртяни около дънера на дървото тези пейки се вписват добре в двора. Простата им конструкция и естествените материали не влизат в конфликт с природнатасреда.

От друга страна пейка от този тин е органично свързана с дървото, което и осигурява сянка през топлите летни дни, а листопадните дървета не я лишават от слънце и през зимата.

Внимание:

  • Дървото, обгърнато от тази пейка, е нужно да е с дебело стъбло в относително правилен кръг и да е преминало възрастта на интензивния си растеж.
  • Обиколката на дървото определя и обиколката на пейката.

За да бъде пейката не само интересна и красива, но и удобна, не бива да   забравяме, че за тази цел има стандарти, а именно:

  • Една пейка трябва да е висока 45 см.
  • В най-тясната си част (вътрешната летва, която е непосредствено до дървесната       кора) дължината трябва да е 40 см. Компромис може да направите с минус 5 см, но не повече, защото пейката ще е неудобна.
  • Дълбочината на седалищната равнина (от предната до задната летва) трябва да е 40– 45 см.

 Как да я направим:

 

Ето че вече разполагате с една напълно зъврешена секция. (снимката в дясно). По същия начин продължете, докато обкръжите дънера и ако решите, подобно но снимката, под която е този текст, да изградите облегалка или да оставите пейката така, като ви предлагаме ние и изображението от снимката до заглавието.

И ако въпреки всичко това, което ви показахме, не сте станали любители на дърводелството, ви предлагаме една лесно осъществима идея. Нужен ви е подходящ плот за седалище и няколко стеснени гредички към единия край. Тази пейка е по-интимна. Тя нама до обиколи дървото, но пък за сметка на това на нея двама души (защото при една по-голяма и шумна компания има опастност пейката да се срине)… та двама души, могат  да съзерцават природата, обладани от романтичното съкровение, че застиналото спокойствие и тишината са израз на дълбоките чувства.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име