ОФОРМЛЕНИЕ НА СПАЛНЯТА

0
1508

Новите мебели обикновено имат за цел да превърнат стаята в по-удобно и уютно местенце, в което да ни е приятно да прекарваме времето си. Важно е обаче тяхното съчетаване и умело боравене с елементите. Без собствени цветове и особености никоя стая не може да изглежда оригинално и интересно. Тя се превръща просто в едно подновено, но скучно място.

ПРЕДИ: НЕ МНОГО КРАСИВО, ВЪПРЕКИ НОВОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ

– Прозорецът: не позволява затъмнение

– Телевизорът: разположен на неподходящо място

– Стените: много бедна декорация и еднообразие на тоновете

– Осветлението: твърде неподходящо и „чуждо” осветително тяло

– Леглото: тотална липса на възможността за удобно излежаване

– Спалното бельо: никакви наченки на романтично настроение

СЛЕД: ИДЕАЛНО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА КРАСИВИ МЕЧТИ

На спалнята, която разглеждаме, определено й липсва индивидуалното излъчване. Да вкараме малко розови нотки, за да разведрим атмосферата. Цветя, пеперуди и други подходящи елементи разнообразяват стените.

По-нататък в осъществяването на тази естетична идея е добре да се включи и практичният домакин. Над леглото той трябва да монтира летви от масивна дървесина. В долната част, откъм краката, да направи едно удължение с помощта на плот с ширина 40 см. Това вече е  нова поставка за телевизора. Разположението е много по-добро от предишното и позволява масичката, оформена в долната част на леглото да се използва и като писалище. Височината определяте вие. Лампата и столът са в подходящи тонове..

 

За да се чувстваме комфортно докато четем или гледаме телевизия, нека да ушием възглавнички и да ги закрепим към летвите над горната част на леглото. Върху същите летви монтираме и дискретните осветителни тела.

Прозорецът нека се сдобие с подходящи щори и ефирни завеси.

СЛЕД: ДА ВДЪХНЕМ ЖИВОТ ЧРЕЗ ДЕТАЙЛИТЕ

Детайлно описание на елементите

  1. ”Крилете” започват от средата на леглото и се разширяват към края му. Така се сдобиваме с още място за разполагане на разни неща, без да отнемаме от площта за спане.
  2. Подложките за главите са на идеална височина. Калъфките на възглавничките са така ушити, че да можем да коригираме до известна степен положението им.
  3. Закачете “нежни” картини с помощта на розови панделки към летвите над леглото. Така ще спестите пробиването на дупки в стената.
  4. Осветителното тяло също монтирайте върху летвата над главите. Абажурът е снабден с дръжка, посредством която можем да насочваме светлината в желаната посока.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име