Домовете ни, като самите нас се променят през годините, за да отговорят на усещанията и желанията ни. Променяме цветове, пространства , помещения, мебелировка, за да създадем онова прекрасно кътче изпълнено с уют, спокойствие и топлина за нас и най-близките ни хора. И за да може всеки да се чувства истински добре, оформяме и свои, малки лични пространства.

Домът на Анна-Мария е претърпял сериозно преустройство, за да отговори на новите потребности и желания на вече порасналите и дъщеря и син.

Жилището е от 80 кв.м. и се е състояло от самостоятелни кухня, хол, спалня, детска стая и голям коридор, разположен в средата на пространството.

Избрана е топлата и зареждаща оранжево-червена гама – оранжева венецианска замазка за стените, а в червено са пердетата, покривките, тапицерията на дивана и столовете и голяма част от аксесоарите в помещението. Материалите са естествени. Паркетът е от дърво, облицовката на холния ъгъл е от кожа.

С помощта на добър архитект то е променено изцяло, като са обособени две по-малки детски стаи, коридорът е премахнат, холът и кухнята са обединени в просторна дневна зона разпределена на два къта – бокс с трапезария и просторна дневна в която попадаме веднага от входната врата.

На На северната стена с гипскартон са оформени три арковидни ниши, които раздвижват пространството и внасят шик и изисканост. Сребърната колекция от красивите антични предмети, елегантно е разположена по стъклените рафтовете.

Таваните са от гипскартон. Решени са така, че да отделят двата  къта и да им предадат завършеност. Съчетанието на модерни и класически мебели е много умело и допринася за елегантно излъчване на дома.

Идея: Поредицата от арки не само раздвижват  стената, но й придават и обемност. Арковидни решения има в класическият шкаф, в гипсокартоновите ниши и в окачения таван.

Единствената непроменена стая е родителската спалня, където отново виждаме любимия на Анна – Мария класически стил дообогатен с играта на формите.

Идея: Еднаквите форми на вазата и нощната лампа придават допълнителен ефект на обзавеждането.

Идея: Ниска стена с монтирано на нея декоративно, рисувано стъкло отделят кухненския кът. По този начин е запазено единството на пространството и едновременно с това е разграничено.

 

При изграждането на двете детски стаи се е наложило да се отнеме един метър от банята за направата на малък коридор с вход към втората стая и вграден гардероб.

Част от преградната стена между двете детски е иззидана диагонално, така че да се раздели равномерно пространството и да се запази по един прозорец във всяка от стаите.

Децата са имали възможността сами да вземат решение как да обзаведат стаите си. И двамата са претворили своите интереси, мечти и въображение при аранжирането им. Нежната и романтична Клаудия е запазила всичките любими детски играчки и е избрала предпочитания и розов цвят, а любознателния и брат, който обожава морето и мечтае да стане капитан е подредил морската си колекция, събирана от години.

Момчешката стая е изпълнена с мечти и копнежи по моретата.

По една щастлива случайност по време на екскурзия в чужбина попадат на разпродажба на морски панаир от където купуват обзавеждането за стаята му.

Така в моменти на уединение и двамата се превъплъщават в любимите си герои – тя в красива принцеса сред любими същества, а той в капитан на елегантния си кораб!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име