ОТ А ДО Я… ЕТАЖЕРКА /СТЕЛАЖ/ ЗА КУХНЯТА

0
2634

Размери: 100х80 см с дълбочина 12 см

МАТЕРИАЛИ:

ДЪСКИ 1,6 см – 2 бр. основи /А/ по 80х12 см; 2 бр. страници /Б/ по 96,8х12 см

Полици и вертикални прегради:

8 бр. по 18х12 см /В, Ж, К, Л, Т, У, Ч, Я/;

6 бр. по 8,2х12 см /Г, И, М, Н, Ц, Ю/;

2 бр. по 37,6х12 см /Д, Щ/;

2 бр. по 47,4х12 см /З, Х/;

2 бр. по 57,6х12 см /О, П/;

2 бр. по 42,8х12 см /Е, Ш/;

2 бр. по 27,8х12 см /Р, С/;

1 бр. – 77,2х12 см /Ф/.

ШПЕРПЛАТ 0,4 см – гръб 100х80 см.

Дибли, винтове, дървени щифтове, лепило за дърво, байц, лак.

 

МОНТАЖ:

Важно условие за успех е да се изрежат прецизно всички елементи на стелажа и да се сглобяват съобразно разстоянията и буквите от чертежа.

  • Местоположението на полиците и вертикалните прегради се пренасят от чертежа върху гърба от шперплат. Последният се полага върху работна маса и всички елементи от А до Я се подреждат отгоре. Отбелязват се допирните линии помежду им, за да се направят впоследствие точно едни срещу други отворите за дървените щифтове.
  • Сглобяването на външната рамка на стелажа /от двете основи и страниците/ става с дибли, а на полиците и вертикалните прегради помежду им и към рамката – с дървени щифтове и лепило. Конструкцията се доукрепва с винтове и метални ъгли.
  • Накрая гърбът се завинтва по рамката и допълнително – по дългите елементи на стелажа. Това стабилизира цялата конструкция.
  • Дървените повърхности се изглаждат с фина шкурка, байцват се и лакират.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име