Строена е в началото на миналия век и днес това е  модерния  ъгъл на Цветан. След дълги колебания дали да не я събори и да разшири двора надделява идеята, че е необходимо да направи и нещо като свой кът ,кабинет и спортна стая,които лесно и бързо да се отопляват при честите му “прибягвания” за един два дни. Малката къщичка си оказва неочаквано удобна.

Идея: Вградени в стълбите са  старинни каменни фризове, намерени при обиколките на Цветан из изоставени стари селища, а навесът над входа към мазето е превърнат в зелена градина от сокуленти. Неочаквано но много функционално решение.

Идея: Новата къща си има и своя малка врата към улицата.Обърнете внимание на каменната сводеста рамка на вратата.Цветан я е открил в съборена изоставена къща високо в планината и я докарал,за да и даде нов живот тук.

Идея: Мазето  е проектирано като винарна. Постоянната температура през всички сезони прави помещението подходящо за тази цел. Вместо рафтове гнезда за бутилките ще бъдат тези глинени тръби.

Стаята вдясно от вратата е модерна дневна с елегантна кухня с ажурен бар. Мебелите са със съвременен дизайн,но изработени от съзнателно състарени материали. Подът също е от състарена дървесина.

Специално внимание е отделено на осветлението – игра от модерни форми  и класически свещници.

Диванът –ъгъл следва сегашните тенденции на обзавеждането,но в някаква степен  представлява цитат на обзавеждането на кабинета в старата къща. Отоплението е решено остроумно с модерна стенна лъчева печка.

Стръмна стълбичка  води към тавана, където сега е спалнята .Бившият склад за боклуци е неузнаваем.Отворена е капандура на покрива. Дървените части на всички мебели и пода са специално състарени. Решението в черно и бяло  създава красив контрастен ритъм.

Страстта  към спорта е превърнала едната от стаите в спортна зала оборудвана с всички необходими уреди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име