Откъм градината къщата, изглежда съвършена с големите си, стигащи до земята, прозорци. В този ъгъл, пред басейна и хола, има кръгла беседка с кръгла маса, по средата на която е монтирана въртяща се кръгла поставка. От беседката излизат пътеки, стигащи до бунара и барбекюто. Пътеките са каменни, а отстрани са засадени дървета „Люк”. Дворът е терасовиден и има богата овощна градина – ябълки, череши, сливи, вишни, орехи, праскови и кайсии. До зида са засадени големи рози.

Входната врата се намира в ъгъла на две постройки (те обаче са едно цяло) и над нея има сериозна козирка, подпряна на колони. Броя седем стъпала, мимоходом отбелязвам, че над гаража прозореца е неправилен, а двора май е малък.

 Холът е една от най-важните стаи във всеки дом, не само, защото е събирател център на цялото семейство, но и защото обикновено, това е мястото, което разкрива пред външите хора характера, стила и индивидуалността на домакините.

Той е визитката на стопаните за пред света. Веднага отчитам, че архитектът на къщата, американец от гръцки произход, се е постарал  да направи силно впечатление, създавайки уникален и креативен интериор. Съществуват десетки инересни и интригуващи стилове, но най-популярни и прилагани са следните: традиционен, кънтри, съвременнен и междинен.

В този случай стопанинът е предпочел да се възползва от функциолналността и небрежната елегантност на съвременния стил с кънтри елементи. Тези елементи са стълбата към втория етаж и камината. Намират се в единия край на хола. И не съвсем. От едната страна той завършва с прозорец, през който се вижда голям закрит басейн, дълъг 10 м, широк – 4 м и дълбок 2 м. В другия край е трапезарията, изкачваш две стъпала и сядаш на кръгла маса за десет човека.

Преди нея е кухнята – подредена изключително удобно и практично.

Качих се на втория етаж, където се намира спалнята на домакина със собствена баня и сауна и три отделни стаи, всяка една от които решени в различен цвят и се загледах от кабинета му (отново нестандартно решение-намира се в коридора) в хола.

Ключовите елементи за този хол са пространството, където се провеждат разговорите и фокусните точки. Той е превърнат в уютна и предразполагаща стая, където гостите стават словоохотливи е се чувстват се комфортно.

Вторият етаж е извит покрай хола и отсрани са подредени четирите стаи. Извивката започва с кабинет и завършва с врата към басейна. През басейна излизам на двора. Отново съм изненадан – малкият двор всъщност е доста голям.

 

 

 

.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име