НАПРАВИ, КОЛИБКА ЗА КУЧЕТО

0
2706

Да се отглежда куче в градината си е чиста проба предизвикателство за всеки собственик. Освен всичко друго, касаещо приучаването на кучето към нормално поведение, се иска създаване на благоприятни условия за живеене на този реален член на семейството.

Като безусловен  инстинкт кучето  възприема градината като собствена (лична) територия, която трябва да пази. Но, това не значи то да бъде пуснато обезателно на пълна свобода, което не изключва контролируемата игра и съзнателното обучение още от детска възраст.

Осигуряването на подходяща колибка за кучето е първата сериозна задача, която е необходимо да се реши. Тя трябва да отговаря на  изискванията да създава чувството на защитеност, уютност и сигурност в животното през всички сезони.

В горещините кучето ще има сянка, в дъждовете-стряха, а в студовете-подслон. Кинолозите казват, че по време на работата кучето трябва да се „приобщи” към градежа на неговия дом, затова не го гонете.

Направата на такава колибка не изисква много време и някакви специални познания, ако са налице необходимите материали: дъски (над 2.5 мм дебели), гридички-за скелета, гвоздеи и битумна материя (фолио)-за изолация на покрива. Електрически трион, тесла и чук са достатъчните инструменти за разкрояване на дървения материал и за сглобяване на кучешката колибка.

Това са ориентировъчни размери на елементите на колибка за средно по големина куче.

Разгъвката на колибката по елементи ще улесни даже и начинаещите.

В такъв дом и достатъчно място за игра всяко куче би било доволно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име