Масичка – пънче

0
3079

Дървото винаги е присъствало в дома ни. От малка вярвам, че то допринася чувство на уют и хармония. Скринът винаги е от тъмно дърво, столът на който мама сяда, когато говори по телефона също е от дърво, продълговатата маса, на която научих братята си да четат и тя е от дървол .

Това са частите от интериора, на които не обръщаме внимание, но подсъзнателно ни карат да се чувстваме удобно и безопасно.
В този си вид дървото винаги е преработено, огънато и изваяно във форма, подходяща за нашите нужди.

Днес ви предлагам да внесете в дома си дървото в естествената си форма, за да разкрасите и освежите своя интериор. Въображението на хората е безкрайно, изпълнено с невероятни идеи, като тази как да преобразим едно обикновено пънче в прекрасна масичка за кафе.
На първо място трябва да се сдобието с пънчето, който ще играе ролята на основа на масичката. Такива може да потърсите в складовете за дървен материал във вашия град, обикновено биват изложени преди началото на зимата. След като се сдобието със ствол дърво, ще се наложи да го изрежете с дебелина около 12 сантиметра за вашата масичка. Необходимо е да се използва моторен трион (винаги може да помолите служителите на склада за съдействие), а след това лентошлифовачна машина, за да изгладите пофърхността на пъна. Ако машината не я изглади достатъчно, използвайте шкурка да доизравните неравностите.
Накрая след изхвърлянето на получения прах, с помощта на парцал и въздушен компресор, нанесете три слоя лак за дърво като защита от нащърбвания и течности.
Ще са ви нужни и три или четири крачета (за стабилност използвайте четири), с които можете да се сдобиете от щандовете за дървени материали. Често те са с лъскава боя, затова след като прикрепите крачетата към пънчето, за по-непринуден, винтидж вид, може да ги напръскате с черна боя.
Допълнете с красива ваза, книга или просто свалете часовника си на нея, едно една масичка, която изглежда свежо, ободряващо и… уютно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име