Сервизните помещения са изключително важни и всеки, който се е сблъскал с въпроса къде да държи инструментите и градинското си оборудване знае колко е важно да имаш удобно място за тази цел. Тази къщичка е стилна и много функционална, поради факта, че се намира в самата градина, което ще ви спести трудностите по честото изнасяне и прибиране на нужните ви инструменти и техника. Тя би подхождала на почти всяка градина, направена е изцяло от дърво, което я прави евтина и същевременно достатъчно устойчива, освен това е лека и стабилна, дори може да бъде местена след като е сглобена. Тя е сравнително малка едва 6 м2, но при добра подредба може да подслони всичко необходимо за поддръжката на една средна по-размери градина.

                Лицевата стена има размери 2 Х 2,3 а страничната 3 Х 2,3. На лицевата стена е вратата а на двете странични и на задната стена има прозорци. Тай като дограмата е една от най-скъпите части на къщичката можем да намалим броя на прозорци, прозорци не се предвижда върху стани, която ще бъде допряна до сгради огради и тн. За направата на къщичката може да се използва и стара дограма, но за целта трябва да намерите два или три еднакви прозореца и врата с нужните размери или и да промените проекта, за да може отделните части да се напаснат.

                Покривът на практика е двускатен, като само над входната врата е загатнат трети скат, което е направено изцяло с декоративна цел. Скелетът на стените е облечен с дървени дъски, които могат да са и с ниско качество. Покривът също е направен от дъски, с които е покрит основният скелет, изцяло само от тях е оформена ефектната козирка със загатнат трети скат над вратата. Като покривен материал е използвана битумна хартия, която е евтина, лека и достатъчно надеждна.

                Важна чест от визията на тази къщичка и естетичното и въздействие имат капаците на прозорците, както и отглежданите на тях сандъчета със цветя.

Опис на схема:

 1. Вертикални носещи греди.
 2. Място определено за прозорец.
 3. Горна вертикална греда на стената.
 4. Греда ограничаваща отреденото за прозореца място.
 5. Долна или основна хоризонтална греда на стената.
 6. Място за врата в конструкцията на предната стена.
 7. Централна греда на покрива.
 8. Напречни греди носещи покрива, трябва да са точно над вертикалите носещи греди.
 9. Вертикални греди на билото на покрива.
 10. Основна греда на билото.
 11. Греди оформящи основният скелет на покрива.

A. Схема на конструкцията на страничната стена.

B. Схема на конструкцията на предната стена

C. Схема на тавана на къщичката и основата на покривната конструкция

D.Надлъжно сечене на покривната конструкция.

E. Напречно сечение на покривната конструкция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име