За нас

Списание КЪЩА И ГРАДИНА е най-популярното издание в България за дома и двора. Като негови създатели, преди ПОВЕЧЕ ОТ 14 години си поставихме амбициозната задача да създадем истинска голяма енциклопедия на българския дом.

Под понятието КЪЩА ние събираме всички места „под покрив”, които човек обитава. Нещо повече – насищаме го със съдържанието на МЯСТОТО ,В КОЕТО ЧОВЕК ЖИВЕЕ.

ГРАДИНАТА е външният хоризонт, пространството, което приобщаваме, облагородяваме и изпълваме с цветя и красота. Населяваме света със себе си.

В мига, когато пишем тези редове нашата ЕНЦИКЛОПЕДИЯ натрупа 16 624 страници, събрани в 348 броя и 14 тома. Брой след брой, на всеки две седмици , „КЪЩА И ГРАДИНА” гостува в дома на БЪЛГАРИНА, надниква в сърцето му, разкрива творческите му заложби ,споделя идеите му, помага му да открие начините, по които да се издигне над омерзителната бедност , над еднообразието и трудностите и му помага да създаде своя дом. За тези години нашият екип, чрез нашите списания е гостувал и заснел  няколко хиляди български домове – къщи , апартаменти, вили и градини. И ние се гордеем с това.

Статистиците ни определят с обидното определение – „нискобюджетно издание”. Наистина, цената е по-ниска от един билет за градския транспорт, но целта ни винаги е била да стигнем до най- широкия кръг от читатели. И ниската цена няма нищо общо с качеството . Само и единствено – с желанието ни да бъдем достъпни за всички.

Списанието се прави от група запалени ентусиасти – специалисти, архитекти, фотографи, градинари, художници, дърводелци, дизайнери, журналисти… и от читателите. Във всеки  брой ще намерите десетки остроумни, полезни, артистични, професионални и лесни,модерни и класически идеи за дома и двора. Ще откриете полезни съвети за отглеждането на растенията, и за това как трябва да подредите дома си, как да приготвите вкусна и полезна храна за цялото семейство и кои са природните рецепти за вашето здраве. И още, и още… Ключовата дума за материалите в нашето списание вероятно трябва да бъде ПОЛЕЗНИ И ПРАКТИЧНИ.

По-лесно е да напишем не какво има, а какво няма в КЪЩА И ГРАДИНА. Няма политика, няма насилие, няма убийства и скандали.

Нашата философия е, че човек може сам, със собствените сили, въображение и с ръцете си да промени своя живот и живота на своите близки. И ние призоваваме :НАПРАВИ ЖИВОТА СИ ХУБАВ.

За това, ние сме РАЗЛИЧНОТО СПИСАНИЕ.

Може би малко късно , но това беше мотивът ни да го споделим ОНЛАЙН с вас. След дълго прекъсване възстановихме, не, по-скоро създадохме нашият нов сайт kyshtaigradina.bg Правим го както всичко досега – отговорно, професионално и с любов. Вярваме, че ще го харесате и ще ни подкрепите. Очакваме с нетърпение вашето съучастие, приятелство, критики, писма и положителна енергия, с която да осветите пътя ни.

На добър час. ЗАЕДНО.

Стефан Тамбуев + 359 899 811 440

Донка Ганева     + 359 898 497 319

и целият екип на „Къща и градина”

 

София

Ул. Любен Каравелов 22

„Къща с градина”ЕООД

+ 359 29441248

kyshtaigradina@mail.bg