Едни от най-предпочитаните и купувани апартаменти през последните години са двустайните, чиято площ е около 50-60 кв.м. Те са търсени преди всичко от млади хора, защото са достъпни като цена и са абсолютно достатъчни за един или двама човека при добро планиране на отделните кътове в общото пространство, освен това са много добра инвестиция.

Моите домакини Вася и Коста са избрали точно такъв апартамент, но интересното при тях е, че те са се справили с всичко сами от началото до края. В жилището майстори не са влизали.

Амбициозни, сръчни с чувство за естетика и хармония те създават проекта за вътрешния дизайн. Мебелите са изработени така, че да отнемат минимално от пространството, за да има повече въздух и простор, а едновременно с това създават всички кътове необходими за дома.

Влизаме в голямата дневна зона, решена в четири обособени къта – кухненски бокс, трапезария, работен кът и кът за почивка. В дъното, по продължение на цялата стена е елегантната кухненска мебел с вградени електроуреди. Играта с тъмния и светлия цвят на шкафовете раздвижва пространството и дава допълнителна дълбочина на помещението.

Многобройните осветителни тела отразяващи се в гланцираните плоскости създават радост и празничност. Стените и останалите мебели са бели, което допълнително разширява и разгръща дневната зона.

 

Умелото смесване на двата стила – модерен и класически допринасят за уюта и топлината в дома.

Белите дантелени пердета отрупани с цветя, килимите изпъстрени с флорални мотиви, светлините от красивите кристални полилеи, внасят много романтика, изисканост и красота.

 

С влизането в антрето, което е около един кв.м. забелязваме находчивостта на домакините. В разстоянието между двете врати с дълбочина от 20ст.те успяват да монтират шкаф, които от външната страна служи като закачалка, а вътре е разпределен на две части – горната с рафтове, а долната за обувки.

 

В спалнята на фона на тъмно зелените, текстилни тапети прекрасно изпъква бялата нежност на красивата спалня с високо табло тапицирано със сатен, масивния бял сатенен стол, ефирните пердета, красивото голямо ретро огледало, елегантния гардероб и закачливите отблясъци на осветителните тела.

Специално внимание е отделено на всеки един детайл. Те елегантно допълват излъчването на помещенията.

Банята е малка, но като всичко останало и тук е намерено подходящото място на всеки един елемент. Заложено е пак на белия цвят, раздвижен с нежни флорални  мотиви в лилаво.

С много любов, топлина и професионализъм, моите домакини са създали красив и уютен дом.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име