Домът с орхидеите

0
3056

Домът с орхидеите. Те просто са навсякъде – радват окото, ухаят и красят стените. Всички сетива изпитват задоволство от елегантния дизайн, от умело съчетаните цветове и материали, от усещането за релаксиращо спокойствие.

Апартаментът е благодатен за дизайн – просторен, светъл, собствениците държат на стилна и класна визия и не пестят, за да я постигнат. Използваните материали са светъл дъб и бук, които носят усещане за лекота и напомнят скандинавски стил. Белите стени, белите мебели и изчистената визия затвърждават първоначалното впечатление.

Още входното антре грабва с добре премисленото си пространство. Големият и функционален гардероб не го затваря, а огледало на цяла стена има ролята да удвои обема. Влизаме в един светъл, гостоприемен и уютен, въпреки размерите си, дом.

Представителната част на апартамента – всекидневната, обединена с трапезарията – е едно прелестно пространство, което покорява с качествения си паркет, дървената ламперия, таваните и шкафовете, всичко изработено от фирмата, специално за това място. Редуването на правоъгълни с  кръгли форми, меките и ненатрапващи се цветове, перфектно изработените детайли – всичко говори за стил, усет, мярка, естетика.

Белите дрехи на столовете перфектно се комбинират с голямата трапезарна маса за десетима, а холната масичка с вграденото отделение за напитки е като покана за приятни и отпускащи разговори вечер пред телевизора. Към всичко това трябва да се добави перфектният избор на осветление – прозрачни топки, която внасят усещане за въздушност и нереалност в интериора.

Кухята винаги е била сърцето на дома. Така е и тук. Достатъчно просторна, за да може да си позволи приятен остров и място за семейна закуска, тя очарова с подовото си покритие, добрата си осветеност, благодарение на вградените лампи на тавана, наличието на огромен хладилник, но преди всичко с предвидената достатъчно по размери работна площ. Островът с печката и абсорбаторът над нея са мястото, около което се върти целият дом с приготвянето на храната. Шкафовете следват стилистиката на целия интериор като редуват бялото със светло дърво.

 Спалнята на домакините – тази светая светих – е просторно място, в което отново откриваме любовта към дървото по пода и стените, към орхидеите като декорация и към огромните огледала, което сякаш удвояват усещането за красота и спокойствие. Любопитно е решено тук осветлението – с вграждане на множество малки лампи, които сякаш обсипват небето със звезди.

Стаята за гости е по-скромна като размери, но и в нея е постигнато същото усещане за лукс и покой.

Особено приятна е детската стая с момичешкото си излъчване. Решена на два етажа, със стълби, играещи ролята на шкафчета и множество ниски рафтове, тя е детското царство, в което има място едновременно за игра и забавление, за отморяващ сън и веселби. А изрисуваното синьо небе, шарен папагал и малки орхидеи са последният щрих в този дом, в който финият и уханен аромат на екзотичното цвете перфектно се слива с елегантната визия на целия дом.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име