Как да обзаведем детските стаи така, че да са по мярка на всяка възраст и да са подходящи за вашето дете както на 7 така и на 15 години.Това е въпрос  както на дизайнерски умения, така и на практическа необходимост и разбира се – на приложна психология.Не може да сменяте обзавеждането всеки две години, защото дете расте бързо и се променя безапелационно. Но не може и да го карате да живее в „омаляла” за възрастта му среда.

За това ви предлагаме няколко изпитани „вечни” решения, които ще ви помогнат да постигнете модерна, уютна и подходяща за всяка възраст атмосфера.

Да заложим на класиката

Има нещо вълшебно в стая, която има класическо, ретро чувство.

Смесването на традиционните елементи с ръчно изработени предмети в дизайна на помещението, създава неостаряващ вид.

Когато мислите как да обзаведете стаята на децата Ви, мислете за това как те се променят ден след  ден. Опитайте се да използвате цветове и мебели ,които даже и да не са съвсем подходящи за едно дете на 10години,  ще станат подходящи за него само след 2-3 години.

Като използвате по-меки и неутрални цветове и ги комбинирате с интересни акценти в мебелите и аксесоарите, може да постигнете класически и въпреки това закачлив резултат.

Дръзка визия

Ако това обаче не е за Вас и предпочитате детската стая да е изпълнена с живот и пъстра като детето Ви, бихте могли да се спрете на малко по-дръзка визия. Изберете една стена за акцент на цялата стая и се развихрете. Даже си поговорете с детето Ви и измислете нещо оригинално заедно. С малко хартиено тиксо или шаблони, боя в ярки цветове и търпение може да направите стена със страхотни графични елементи като някои от тези показани тук.

 

Златната среда

Това може да е прекалено дръзко за някои от Вас, но не се тревожете, предлагаме и трета опция. Златната среда. Вместо цяла една стена да е нашарена от горе до долу, използвайте шаблони и направете по-скромни акценти. Друг вариант е да  преосмислите предназначението на старите счупени скейтбордове, сноубордове, тениски и каквото още ви хрумне и да им дадете нов живот. Децата ви също имат спомени и обичат да се връщат към тях от позицията на вече пораснали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име