Преди две години, след усърдно търсене Ася и Иван откриват този дом. Това е апартамент, старо строителство, в който магат да се съберат всички – те, двамата им сина и гостите, който идват от време на време при тях.

Опушени мебели, огромно огледало, флорален текстил, прегърнати от прасковен облак, магията на френския интериор.

Трапезарията е изнесена на приобщената тераса и е подвластна на характерното пастелно зелено.

Бутафорната камина като постамент за спомени.

 

 

 

 

 

 

 

“Сигурна съм, че при влизането в ново жилище няма човек, който да не е изживял трескавото обикаляне по мебелни къщи, не е издирвал майстори и не е разглеждал списания и сайтове за обзавеждане. Трудна задача, но в повечето случаи с щастлив край” – споделя Ася

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следвайки правилото, че коридорът е визитната картичка на дома, тя прави проект на необходимите мебели за това пространство и го предоставя на майстори за изработка.

Кухненските модули са изпипани до прецизност с елегантност и порцеланови дръжки, кухненският прозорец като епизод от романтичен филм с ефирната си завеса, порцелана и закачливите детайли.

В малката кухня човек се чувства, като в кътче от парижка сладкарничка, с малката ретро масичка и столчета от ковано желязо. Старата врата към хола, сега е удобна ниша за фин порцелан.

В хола идеята тръгва от абажура и нощните шкафчета, които семейството купува с ясната представа, че тези артикули трябва да са в новия им дом.

Троянски майстори довършват обзавеждането на дома, следвайки желанията на домакинята. Стените са в нежна прасковена окраска, на чийто фон изпъкват мебелите в опушено кафяво и текстила с флорални мотиви. Всеки френски дом има огромно огледало и в дома на Ася и Иван то заема една от стените на дневната. Друга специфична особеност на френския стил са аксесоарите. Голяма част от тях в този апартамент са ръчна изработка.

Бутафорната камина с дискретна елегантност поднася извинението си, че не струи от нея топлина, но Ася се е постарала тя да е преносител на спомени.

Детската стая за двете момчета Димитър и Александър е в заешко сиво, стилна и удобна, съобразена с изискванията на младите мъже. Завареният паркет е запазен, но старателно освежен.

Прилежащата тераса към стаята остъкляват и превръщат в кътче за релакс.

Спалнята отново е подчинена на старателното обмисляне от домакинята.

 

 

 

 

 

Френският интериор е многолик, но основните му правила са премерено проявени в жилището, чийто краен резултат заслужава възхищение. Многообразни завеси, огледала, мека светлина, сантиментални и ценни изработки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име