Това е домът на модната шефка Силвия Васева. Къщата е проектирана от български архитект и е обзаведена по идеите на родителите й. Построена е през 2000-ната година с много любов, вкус и стил. В нея ще видите асоциации с разкоша на древния Египет, с разточителните богатства на римската империя, с гръцката митология, с приказния живот на арабска принцеса…. Къщата е с разгърната площ 420 кв.м. разполагаща с три спални, две бани с тоалетни, емпоре,  детска стая, кухня, хол и трапезария.

За обзавеждането на хола и трапезарията е избрана серията на италианска фирма. Щедро обсипана със златни декорации и орнаменти, колекцията е разкошна и царствена. Повърхностите, от финно лаково покритие, са постигнати със специална технология за полагане на полиестерен лак, който им придава уникален блясък.

Сред най-любимите и неща в къщата е иконата на Света Дева Мария с младенеца, която е поставена на камината и картината поставена на стената на емпурето. Тези уникати са нарисувани не от когото и да е, а от самия брат на Силвия – Венцислав Борисов , който е завършил иконопис. Младия художник влага цялото си творчество в изработването на свещени икони и картини.

Трапезарията и холът са на две нива , разделя ги шадраван изграден от речни камъни и много зеленина. Декоративните вази, амбори и фин порцелан са купувани от древния град Рим.

Цялостното внушение е резултат от изключително внимание към детайла, обзаведена е в стил Венециански Барок  съчетаващ топли цветове преливащи се в орнаменти от бяло и златни акценти. Полилеят Swarovsky в трапезарията е специално създаден за пространството.

Погледът който ще хвърлим към кухнята отново показва масив произведен в италианската фабрика. Над шкафовете са вградени светещи луни които отразяват нежна светлина, вратите на витрините от тази колекция са съчетание от рязан кристал и инкрустирано стъкло – създавайки идеално място за излагане на семейните сервизи.

Спалнята на собственичката отново подчертава любовта и към орнамента и театралността. Мебелите и тук са особено скъпи, защото са изработени от известна италианска фирма. Перфекционизмът в следването на стила може да се види в изработения по поръчка гипсов корниз, който повтаря мебелния орнамент.

За подът е използван естествен камък (мрамор), по такъв начин, че красотата да не е за сметка на функционалността.

Като завършек искам да кажа че представих един изключителен избор за тези, които ценят високо класическия вкус към живота.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име