Класицизмът – стилът с високи художествени критерии, с майсторска изработка на отделния детайл, с цялостно естетическо излъчване е предпочетен при оформянето на този голям им просторен дом.

Спокойствие и изтънченост изпълват и кухнята, изцяло изработена от естествени материали – керамика, мрамор и дърво в меката бледо зелена гама, отделена чрез остъклен портал.

Идея: Тази кухня е суперидея. Изработена е от цимент и гипсокартон и е облицована с естествени материали – керамика, мрамор и дърво.

В стената са изградени ниши, облицовани с керамични плочки. В тях са монтирани фурната, микровълновата печка, други са решени като витрини, а с помощта на дървени вратички са създадени удобни шкафове.

Още от входната врата се открива перспектива към дневната, трапезарията и кухнята, които са разположени в общо пространство, но всяка част е запазила своята индивидуалност.

По пода и стените са създадени керамични пана, оконтурени с релефни, фризови плочки.

     Три п-образни плота оформят кухненското обзавеждане. Изнасянето на единия от трите плота в средата на помещението го превръща в своеобразно островче и създава удобство при ползването.

Класическият привкус се дообогатява от симетрично разположени по тавана и стените красиви, порцеланови полилеи и аплици, разпръскващи меки, нежни отблясъци.

 

. Идеи:  Приглушената цветна гама в ненатрапчиво бледо зелени и бежави отенъци по стените, дообогатяват класическото настроение на всекидневната. Керамичният под е раздвижен с пана, които се превръщат в своеобразен център на отделните кътове (тапезария, хол, входна част)

  Класическият привкус се дообогатява от симетрично разположени по тавана и стените красиви, порцеланови полилеи и аплици, разпръскващи меки, нежни отблясъци.

 

 Трапезарията, подобно на другите антични мебели в това пространство приятно подчертава индивидуалността си с естествен цвят на качественото дърво.

Релефни, цветни фризове окантват тавана, създават цветни пана по стените и подчертават елегантното, аристократично излъчване на камината, разположена в центъра на помещението срещу удобния, мек, дневен кът.

Класическото настроение се създава от приглушената цветна гама в ненатрапчиво бледо зелени и бежови отенъци по стените,  подовите настилки, а с тях приятно контрастиращия естествен цвят на качественото дърво, ползвано при изработката на античните мебели.

В средата на жилището е разположен голям коридор, който отделя дневната от нощната зона. В тихата част на къщата са отделени спалнята, детската и кабинета.

Порталът до камината отвежда към големия коридор, който отделя дневната от нощната зона.  В тихата част на къщата са отделени спалнята, детската стая и кабинетът.

  Супер идея при изграждането на стените в коридора са стъклените плочки монтирани на места, като създават красиви пана и осветляват тъмното помещение.

Идеи: Много практичен е дрешникът с красиво оформените, плъзгащи се врати. Той е достатъчно голям. Спестява гардеробите в двете спални и освобождава пространството в стаите, за да могат добре да изпъкнат античните мебели и аксесоари. Стъклените плочки в коридора създават красиви пана и осветляват тъмното помещение.

Друга много интересна и практична идея е създаването на дрешник на срещуположната стена чрез красиво оформени врати на релси по продължението на цялата стена, което спестява гардеробите в двете спални и освобождава пространството в стаите, за да могат добре да изпъкнат античните мебели и аксесоари.

Като изключим естествения цвят на дървото от което са направени масата и нощното шкафче, спалнята е решена монохромно с голямо огледало, което оптично увеличава пространството

Обзавеждането е семпло и стилно, а атмосферата нежна и романтична.

В елегантния кабинет с богата и добре подбрана библиотека, съприкосновението с древните философи и великите майстори на перото е осезателно.

В елегантният кабинет с богата и добре подбрана библиотека, с масивно бюро отрупано с книги и работни материали и леко извития стол, който сякаш те подканя удобно да се настаниш във него, съприкосновението с древните философи и великите майстори на перото е осезателно.

Като изключим естествения цвят на дървото от което са направени масата и нощното шкафче, спалнята е решена монохромно с голямо огледало, което оптично увеличава пространството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведе своя коментар
Вашето име